SOFTLINE 82

 

Sistem za uštedu energije

SOFTLINE 82 ispunjava sve zahteve sigurnosti, funkcionalnosti i termoizolacije. Geometrija profila ovog inovativnog sistema je termički poboljšana i garantuje optimalnu toplotnu izolaciju. Zahvaljujući jedinstvenom VEKA kvalitetu, i debljini zidova profila u klasi A prema RAL sertifikatu, sistem SOFTLINE 82 pruža optimalnu stabilnost čak i kod velikih elemenata, kao što su stakleni zidovi, koji moraju da ispunjavaju visoke zahteve statike.

Sistem SOFTLINE 82, zahvaljujući elegantnom dizajnu profila propušta veliku količinu svetla u prostorije, a pritom je veoma ekonomičan. Zahvaljujući visokoj stabilnosti sistema i njegovoj vrhunskoj termičkoj izolaciji moguće je spojiti zahteve moderne arhitekture za velikim staklenim površinama i maksimalnu energetsku efikasnost. U pogledu oblika i boja sistem SOFTLINE 82 ne postavlja granice Vašoj kreativnoj slobodi.

Sistem profila

Energetska efikasnost prve klase - prozori za kuće sa niskom potrošnjom energije kao i za pasivne kuće. Višekomorni sistem osnovne ugradne dubine od 82 mm. Debljina zida profila u skladu sa najvišim RAL standardom kvaliteta – klasa A (prema DIN EN 12608, klasa A). VEKA kvalitet za stabilnost, dugovečnost i sigurnu funkcionalnost. Čelično ojačanje, prema VEKA smernicama za ojačanja, sa tradicijom kvaliteta dugom decenijama. Harmonično se uklapa u različite građevinske stilove, od moderne novogradnje do brižljivo saniranog starog objekta. 

Energetska efikasnost

Efektivna toplotna izolacija prema aktuelnim i budućim zakonskim odredbama štedi energiju, smanjuje troškove grejanja i obezbeđuje dugoročnu sigurnost investicije. Termička vrednost profilskog sistema: Uf = 1,0 W/(m2K). Termička vrednost prozora u zavisnosti od vrste stakla, npr: Uw = 0,91 W/(m2K) sa staklom Ug = 0,7 W/(m2K), Ψg = 0,050 W/(mK) Uw = 0,67 W/(m2K) sa staklom Ug = 0,4 W/(m2K), Ψg = 0,035 W/(mK). 

Zaptivni sistem

Tri nivoa zaptivanja pouzdano štite i od niskih i od visokih temperatura, promaje i vlage. Srednja zaptivka, neprekidno postavljena duž obima rama prozora. Kvalitetne zaptivke crnoj boji. Takođe dostupna i varijanta sa graničnom zaptivkom. 

Otvor za staklo

Unutrašnje rastojanje prozorskih stakala od 25 mm u cilju bolje termičke izolacije. Veliki izbor debljine stakla od 24 do 52 mm za ram i krilo prozora prema individualnim potrebama. 

Raznovrsnost oblikovanja

Mogućnost oplemenjivanja površine profila sa više od 50 boja i rustikalnih tekstura/dezena, kao i aluminijumskim oblogama. 

Održivost

Ekološki zbog proizvodnog procesa kojim se vrši ušteda resursa. SOFTLINE 82 profile je moguće skoro 100% reciklirati. 

© 2014 www.alkonprsic.com / Sajt je proizvod firme Planeta računari